[wooslider slider_type="slides" layout="text-left" overlay="natural" thumbnails="default" link_slide="true" display_title="true" imageslide="true" order="DESC" order_by="date" size="full"]

Kumppanuusviljely

Mitä on kumppanuusviljely?

Kumppanuusviljely tarjoaa mahdollisuuden ottaa osaa paikallisen luomuruoan tuotantoon ja sadonjakoon. Vanhamäellä viljellään korkealaatuista luomuruokaa, mikä tukee ja mahdollistaa myös sosiaalisen vaikuttavuuden tilalla. Liittymällä kumppanuusviljelyohjelmaan lunastat itsellesi osan vuoden sadosta. Saat myös mahdollisuuden tukea paikallista tuotantoa, syödä itse aitoa lähiruokaa sekä vahvistaa ymmärrystäsi siitä, mistä ja miten ruokasi lautasellesi päätyy.

Miksi kumppanuusviljely kannattaa?

Kumppanuusviljelyn tarkoitus on tuoda tuottajaa ja käyttäjää lähemmäksi. Kumppanuusviljelyn jäsenenä tiedät tarkkaan mistä ruokasi tulee, ja että se on ekologisesti ja sosiaalisesti kestävästi tuotettu ja puhdasta luomua. Saat säännöllisesti osuutesi monipuolisesta sadosta ja jos haluat, voit osallistua myös aktiivisesti viljelyyn. Kumppanuusviljely antaa pienille luomumaatiloille, kuten Vanhamäelle, taloudellisen turvallisuuden ja siten mahdollistaa maatilan panostamaan vielä enemmän sen sosiaaliseen työhön. Tämän lisäksi luomumaatalous hyödyttää ympäristöä ja siten koko Suonenjoen aluetta.

Miten Vanhamäen kumppanuusviljelyyn voi osallistua?

Maksamalla jäsenmaksun pääset kumppaniksi. Satoa jaetaan kumppaneiden kesken pitkin kasvukautta, noin kesäkuun lopusta loka-marraskuuhun. Tuotteet riippuvat kauden ajankohdasta sekä vuotuisista kasvuolosuhteista. Vanhamäellä kasvatetaan laajaa valikoimaa eri vihanneksia, marjoja ja yrttejä, luomutuotannon periaatteiden mukaisesti. Kumppanuusviljelyyn osallistuvat voivat valita kahden eri paketin väliltä: perhepaketti (280 €) tai peruspaketti (200 €), jotka ovat eri kokoisia. Tuotteita jaetaan joka toinen viikko ja niitä voi noutaa Vanhamäeltä, Rautalammille sovittavalta noutopisteeltä, Kuopion Pitkälahteen sovittavalta noutopisteeltä tai muuten sovitulla tavalla. 

Jäsenmaksu

Kausikohtainen jäsenmaksu maksetaan verkkokaupassa. Voit myös ostaa ”yhden kokeilukerran”, niin pääset tutustumaan tuotteisiin ja toimintatapaan.

Kysy lisää: info@vanhamaki.fi tai p. 050-4632115