[wooslider slider_type="slides" layout="text-left" overlay="natural" thumbnails="default" link_slide="true" display_title="true" imageslide="true" order="DESC" order_by="date" size="full"]

Palvelut

VANHAMÄKI SÄÄTIÖN AVOPALVELUT LAPSILLE, NUORILLE JA PERHEILLE

Vanhamäki säätiön avopalvelut tarjoavat lastensuojelulain (36§) – ja sosiaalihuoltolain mukaisia palveluja ja tukitoimia lapsille, nuorille ja perheille. Toimipaikka, Kotipesä, sijaitsee Suonenjoen keskustassa hyvien kulkuyhteyksien äärellä.

  • tuki lapsen ja perheen ongelmatilanteen selvittämiseen;
  • lapsen tukemista koulunkäynnissä, ammatin ja asunnon hankinnassa, työhön sijoittumisessa, harrastuksissa, läheisten ihmissuhteiden ylläpitämisessä sekä arjen hallinnassa;
  • sosiaalihuoltolain mukainen perhetyö;
  • tehostettu perhetyö;
  • muut lasta ja perhettä tukevat palvelut ja tukitoimet, kuten tukiviikonloput ja valvotut tapaamiset.

Lisäksi avotyön palvelukokonaisuuksiin kuuluu jälkihuollon nuorten kanssa työskentely tuki-henkilösopimukseen pohjautuen, henkilökohtaisen jälkihuollon asiakassuunnitelman mukaan.

Lisätietoja, vastaava ohjaaja Sinikka Larilahti p. 050 358 3002

VANHAMÄEN LASTENKOTI

Lastenkoti on tarkoitettu kouluikäisille, 7-18 vuotiaille sijaishuollon tarpeessa oleville lapsille ja nuorille. Tarjoamme sekä pitkäaikaista lastensuojelun sijaishuoltoa että lyhytaikaista lastensuojelutarpeen arviointia esimerkiksi avohuollon tukitoimena. Lisäksi otamme vastaan kiireellisiä sijoituksia myös virka-ajan ulkopuolella.

Lastenkoti sijaitsee Suonenjoella, keskustan tuntumassa, luonnon keskellä. Yksikkö kuuluu Vanhamäki säätiön alaisuuteen, joka on tuottanut lastenkotipalveluja vuodesta 2004 alkaen. Lastenkoti tarjoaa hoitoa ja kasvatusta nuorille jotka tarvitsevat ammatillista, psykososiaalista tukea esimerkiksi rajattomuuden, koulunkäyntiongelmien tai turvattomuuden perusteella.

Lastenkodilla on tällä hetkellä käytössään kaksi 7-paikkaista osastoa: Koivula ja Mäntylä. Lisäksi lastenkodilla on erillisessä rakennuksessa kolme itsenäistymisasuntoa sekä kaupungin keskustassa yksi tukiasunto jälkihuollon nuorelle.

Lisätietoja, ohjaajat (päivystyspuhelin) p. 050 467 9064

Jälkihuolto

Lastenkodin itsenäistymisasunnot antavat nuorille mahdollisuuden harjoitella oman elämän alkeita tuetusti. Nuorella on käytössään lastenkodin henkilökunnan ympärivuorokautinen tuki.

Nuoren kuntoutusta tuetaan yksilöllisesti laaditun jälkihuoltosuunnitelman mukaisesti. Nuoren kanssa tehtävä yhteistyö on intensiivistä ja painottuu koulutuksen, elämänhallinnan ja nuoren hyvinvoinnin kontekstiin.

Jälkihuollossa tarjoamme nuorelle psykososiaalista tukea, palveluohjausta ja mahdollisuuden harrastuksiin. Nuori saa myös tukea opiskeluun, lähiverkostoon sekä työelämään liittyvissä tilanteissa. Jälkihuollon tavoitteena on auttaa nuorta rakentamaan oman itsensä näköistä elämää turvallisissa raameissa.