[wooslider slider_type="slides" layout="text-left" overlay="natural" thumbnails="default" link_slide="true" display_title="true" imageslide="true" order="DESC" order_by="date" size="full"]

Palvelut

AVOPALVELUT LAPSILLE, NUORILLE JA PERHEILLE

Vanhamäki säätiön avopalvelut tarjoavat lastensuojelulain (36§) – ja sosiaalihuoltolain mukaisia palveluja ja tukitoimia lapsille, nuorille ja perheille. Toimipaikka, Kotipesä, sijaitsee Suonenjoen keskustassa hyvien kulkuyhteyksien äärellä.

 

Avopalvelut tarjoavat mm.

  • tukea lapsen ja perheen ongelmatilanteen selvittämiseen;
  • lapsen tukemista koulunkäynnissä, ammatin ja asunnon hankinnassa, työhön sijoittumisessa, harrastuksissa, läheisten ihmissuhteiden ylläpitämisessä sekä arjen hallinnassa;
  • sosiaalihuoltolain mukaista perhetyötä;
  • tehostettua perhetyötä;
  • tuettuja ja valvottuja tapaamisia
  • sekä muita lasta ja perhettä tukevia palveluja ja tukitoimia, kuten ammatilliset tukiviikonloput

Lisäksi avotyön palvelukokonaisuuksiin kuuluu jälkihuollon nuorten kanssa työskentely tuki-henkilösopimukseen pohjautuen, henkilökohtaisen jälkihuollon asiakassuunnitelman mukaan.

Lisätietoja, vastaava ohjaaja Sinikka Larilahti p. 050 358 3002 ja lastensuojelupalveluiden johtaja Laura Nyyssönen p. 050 531 7744

 

VANHAMÄEN LASTENKOTI

Lastenkoti on tarkoitettu kouluikäisille, 7-18 vuotiaille sijaishuollon tarpeessa oleville lapsille ja nuorille. Tarjoamme sekä pitkäaikaista lastensuojelun sijaishuoltoa että lyhytaikaista lastensuojelutarpeen arviointia esimerkiksi avohuollon tukitoimena. Lisäksi otamme vastaan kiireellisiä sijoituksia myös virka-ajan ulkopuolella.

Lastenkoti sijaitsee Suonenjoella, keskustan tuntumassa, luonnon keskellä. Yksikkö kuuluu Vanhamäki säätiön alaisuuteen, joka on tuottanut lastenkotipalveluja vuodesta 2004 alkaen. Lastenkoti tarjoaa hoitoa ja kasvatusta nuorille jotka tarvitsevat ammatillista, psykososiaalista tukea esimerkiksi rajattomuuden, koulunkäyntiongelmien tai turvattomuuden perusteella.

Lastenkodilla on tällä hetkellä käytössään kaksi 7-paikkaista osastoa: Koivula ja Mäntylä. Lisäksi lastenkodilla on erillisessä rakennuksessa kolme itsenäistymisasuntoa sekä kaupungin keskustassa yksi tukiasunto jälkihuollon nuorelle.

Lisätietoja, ohjaajat (päivystyspuhelin) p. 050 467 9064

 

JÄLKIHUOLTO

Lastenkodin itsenäistymisasunnot antavat nuorille mahdollisuuden harjoitella oman elämän alkeita tuetusti. Nuorella on käytössään lastenkodin henkilökunnan ympärivuorokautinen tuki.

Nuoren kuntoutusta tuetaan yksilöllisesti laaditun jälkihuoltosuunnitelman mukaisesti. Nuoren kanssa tehtävä yhteistyö on intensiivistä ja painottuu koulutuksen, elämänhallinnan ja nuoren hyvinvoinnin kontekstiin.

Jälkihuollossa tarjoamme nuorelle psykososiaalista tukea, palveluohjausta ja mahdollisuuden harrastuksiin. Nuori saa myös tukea opiskeluun, lähiverkostoon sekä työelämään liittyvissä tilanteissa. Jälkihuollon tavoitteena on auttaa nuorta rakentamaan oman itsensä näköistä elämää turvallisissa raameissa.

Lisätietoja lastensuojelupalveluiden johtaja Laura Nyyssönen p. 050 531 7744